betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Το Βe there! στην Διεθνή Ημέρα Animation

  • PDF
iadposter-webΤο Be there! Corfu Animation Festival συμμετέχει με χαρά στις εκδηλώσεις της 24 Οκτωβρίου (Αθήνα) στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την Διεθνή Ημέρα Animation.
Προβολές ταινιών animation και στρογγυλό τραπέζι για την παγκόσμια ημέρα animation στο Γαλλικό Ινστιτούτο Eλλάδος, Σίνα 31 – Αθήνα,
την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, από τις 11.00 ως τις 21.00

Το ελληνικό παράρτημα της Ένωσης δημιουργών κινουμένων σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d'Animation) συνδιοργανώνει με τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros και Be There! Corfu Animation Festival, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΙ Αθηνών, τον ΑΚΤΟ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την γιορτή για την παγκόσμια ημέρα κινουμένων σχεδίων, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.

Το 2014, η ημέρα αυτή εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια, η γιορτή αποτελεί ευκαιρία για τη γνωριμία με ταινίες άλλων χωρών και πολιτισμών και ταυτόχρονα επιτρέπει τη συνάντηση των ελλήνων δημιουργών με τους φοιτητές σχολών κινουμένων σχεδίων και τις δημιουργίες τους. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η φετινή διοργάνωση με ταινίες από την Πολωνία, ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα ελληνικά φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ (2-5 Oκτωβρίου 2014) και Be there! Corfu Animation Festival (16-19 Οκτωβρίου 2014) και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις ελληνικές σχολές κινουμένων σχεδίων.

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά La prophetie des grenouilles (Η προφητεία των βατράχων) με ελληνικούς υπότιτλους. Η γιορτή θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι που θα προλογίσει ο πρόεδρος της ASIFA Hellas Γιάννης Βασιλειάδης και θα συντονίσει το μέλος της ASIFA Αναστασία Δημητρά.

Στο στρογγυλό τραπέζι ο σκηνοθέτης και καθηγητής του κινηματογράφου εμψύχωσης στο Παρίσι (ENSAD) Γιώργος Σηφιανός θα μιλήσει για τη φύση του κινηματογράφου εμψύχωσης, που δεν είναι μόνο κινούμενα σχέδια, ενώ ο σκηνοθέτης Άγγελος Ρούβας θα παρουσιάσει την προσπάθεια καταγραφής των ελληνικών έργων σε μια ιστοσελίδα (www.greekanimation.com) προσβάσιμη από όλους, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία το τελευταίο εξάμηνο. Η παρουσία του Γιώργου Σηφιανού στο στρογγυλό τραπέζι υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΑΣΚΤ και ENSAD.

Πρόγραμμα γιορτής κινουμένων σχεδίων - 24 Οκτωβρίου 2014
11.00-12.30: Η προφητεία των βατράχων
16.00-16.30: Φοιτητικές ταινίες Πανεπιστημίου Αιγαίου
16.30-16.45: Φοιτητικές ταινίες ΑΚΤΟ
16.45-17.15: Φοιτητικές ταινίες ΤΕΙ Αθηνών
17.15-17.45: Επιλογή ταινιών από το γαλλικό στούντιο Folimage
17.45-18.00: Διάλειμμα
18.00-18.30: Επιλογή ταινιών φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ
18.30-19.00: Επιλογή ταινιών φεστιβάλ Be There! Corfu Animation Festival
19.00-20.00: O!PLA - THE FESTIVAL OF POLISH ANIMATION (Πολωνία )
20.00-21.00: Στρογγυλό τραπέζι

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Theo Angelopoulos (Σίνα 31). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η αφίσα της παγκόσμιας ημέρας κινουμένων σχεδίων 2014 φιλοτεχνήθηκε από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Koji Yamamura και είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://asifa.net/asifa-wp/international-animation-day/posters/. Η ταινία προώθησης της γιορτής βασίστηκε στα στοιχεία της αφίσας και υλοποιήθηκε από το Γαλλικό παράρτημα της ASIFA. Είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://vimeo.com/107820560?from=outro-embed.
Φωτογραφίες από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι διαθέσιμες από τους διοργανωτές μετά από αίτημα.

To Σάββατο 25 Οκτωβρίου, από τις 10.00 ως τις 18.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το γραφείο Campus France διοργανώνουν μια ημερίδα αφιερωμένη στις καλλιτεχνικές σπουδές στη Γαλλία, με είσοδο ελεύθερη. Οι Έλληνες φοιτητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους φημισμένων γαλλικών ιδρυμάτων animation, design, γραφικών τεχνών, ζωγραφικής, μόδας κ.α., και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές, τις διαδικασίες εγγραφής και τα προγράμματα καλλιτεχνικών σπουδών.

Πρόγραμμα-bethere


BEST OF Be there! Corfu Animation Festival 2014
1. Trailer 2014 (30'')

Trailer έναρξης του φεστιβάλ | Festival Trailer 2014

Νίκος Μουστάκας, Ιωάννα Λογκάκη | Nikos Moustakas, Ioanna Logaki

2. Άφησε με να μπω, Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου | If You Let Me In, Antigoni Tsagkaropoulou (GREECE, 2013), 2' 39''
Σχεδίαση στο χαρτί | Drawing on paper

Ένα συναίσθημα που μπορεί να γίνει εμμονή. Επεκτείνεται, εντείνει, μεγαλώνει μέσα σας και καταλήγεται να ζείτε με αυτό. Στο αστικό τοπίο, η επίδραση του απλώνεται από το άτομο στην κοινωνία, και στη συνέχεια επιστρέφει πίσω στον εαυτό σας. Αν το αφήσετε...

A feeling that may become an obsession. It expands, it intensifies, it grows within you and you end up living with it. In the urban landscape, the feeling's effect spreads from the person to the society, and then returns back to ourselves. If you let it in...

Credits
Director: Antigoni Tsagkaropoulou
Producer: Antigoni Tsagkaropoulou
Artistic Direction, Animation, Music, Editing: Antigoni Tsagkaropoulou

Φεστιβάλ/Βραβεία | Festival screenings / Awards
2013: Animasyros 6.0 Festival, Syros Greece; Up-And-Coming Film Festival Hannover, German; Animateka Animation Festival, Slovenia; 2014: Animac Animation Festival, Catalonya; 2014 Be there! Corfu Animation Festival

3. Το Κλειδί | The Key, Shaun Clark & Kim Noce, (UK, 2014), 7’
2D computer animation, Ντεκουπαρισμένα υλικά | | Cut-out animation, Σχεδίαση στο χαρτί | Drawing on paper, Ροτοσκόπηση | Rotoscope, Pixilation

Όταν οι κάτοικοι ξυπνούν για να βρουν το κλειδί να λείπει από την πύλη της πόλης σύντομα εξοργίζονται. Μόνο το κλειδί είναι χαρούμενο που έχει χαθεί και πρόθυμο να αποδείξει ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να βρεθούν.

When the residents awake to find the key missing to the Town gate frustration soon sets in. Only this key is happy to be lost and keen to show some things should not be found.

Credits
Director: Shaun Clark & Kim Noce
Producer: Margaret Cheal
Storyboard, Artistic Direction, Animation, Graphics: Shaun Clark & Kim Noce
Music: Alex Harwood
Editing: Benjamin Gerstein

Φεστιβάλ/Βραβεία | Festival screenings / Awards
Melbourne Animation Festival; Animator, Poland; Scratch! Film festival, Lecce (Jury Special Mention)

4. Μπλάγκουντ | Blackwood - How to Write a Blackwood Article, Csaba Gellár, (HUNGARY, 2013), 6’ 36’’
2D computer animation

Μπλάκγουντ - Πώς να γράψετε ένα άρθρο Μπλάκγουντ

Blackwood - How to Write a Blackwood Article

Credits: 
Director: Csaba Gellár
Producer: József Fülöp
Storyboard, Artistic Direction: Csaba Gellár
Animation: Katalin Móré, Csaba Gellár
Music: Ferenc Kisvári
Editing: Judit Czakó

Φεστιβάλ/Βραβεία | Festival screenings / Awards
Monstra 2014, Student films competition; Anifilm 2014, Student films competition; Sehsüchte International Film Festival, official selection; Zlin Film festival 2014, Student films competition

5. Ήρθε το νερό! | The Waterbearer, Kim Noce (UK, 2014), 3' 10''.
2D computer animation, Ντεκουπαρισμένα υλικά | Cut-out animation

Ο νεαρός κ. Stone συναντά τον μηχανικό κ. Latham και μαζί καταστρώνουν ένα θαυμάσιο σχέδιο για να τροφοδοτήσουν με νερό κάθε σπίτι στην κοιλάδα Itchen, ένα σχέδιο που λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Young Mr Stone meets engineer Mr Latham and together they come up with a marvellous plan to bring water to everyones home in the Itchen valley which still exists to this day.

Credits
Director: Kim Noce
Producer: Shaun Clark
Storyboard, Artistic Direction, Animation, Graphics: Kim Noce
Music: Alex Harwood
Editing: Benjamin Gerstein

Φεστιβάλ/Βραβεία | Festival screenings / Awards
International Children and Youth Animation Film Festival Varaždin; 6th CMS International Children’s Film Festival, 2014

6. Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη, Έφη Παππά | My Stuffed Granny, Effie Pappa (UNITED KINGDOM/GREECE, 2014), 09’22”.
Κούκλες | Puppets
Η μικρούλα Σοφία αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της, παρόλο που πεινάει συνέχεια και τρώει το λιγοστό φαγητό που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξή της γιαγιάς είναι το μοναδικό εισόδημα για την ίδια και τον πατέρα της. Μέχρι πού θα φτάσουν όταν η γιαγιά δεν ζει πια;
Little Sofia loves her grumpy granny: even though she is always hungry and eats what little food they can buy. Her pension is the only thing keeping her and her father alive. To what extremes will they go to once granny is no more?
Credits
Director: Effie Pappa
Producer: Miranda Ballesteros
Storyboard-Graphics: Effie Pappa
Artistic Direction: Tomas Lowthion Antony
Animation: Effie Pappa, John Zhongas
Music: David Pearce
Editing: Sibila Estruch
Cinematography: Tristan Chenais
Sound: Marton Kristof
VFX Supervisor: Ram K. Tripathi
SFX Supervisor: Daniel Neeson 

Φεστιβάλ/Βραβεία | Festival screenings/Awards
Annecy 2014; Edinburgh 2014 (McLaren Award); Anima Mundi 2014; Animasyros, Greece (Best Student Film); Be there! Corfu Animation Festival 2014

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here What's New in 1.5 The News Το Βe there! στην Διεθνή Ημέρα Animation