betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Θεατρική παράσταση & ταινία animation με θέμα την Κέρκυρα

  • PDF
be there logo2015 enτο Bethere!  Corfu Animation Festival συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σε μια ταινία και θεατρική παράσταση για την Κέρκυρα, σε σκηνοθεσία της Έφης Παππά. Μια ιδέα και ένα όραμα, που μετουσιώθηκε σε κοινή προσπάθεια και πλέον βαδίζει επισήμως προς την υλοποίηση της, έχει την ξεχωριστή τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να μοιραστεί με το κοινό το Be there! Corfu Animation Festival.

Πιο συγκεκριμένα, το Be there! 5 σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας επιχειρούν για πρώτη φορά την από κοινού παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης και μιας ταινίας animation μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών με φόντο και θέμα την Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», το Be there! 5 προχωρά στην δημιουργία μιας ταινίας, που εμπνέεται από τoν πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μέσα από μια περιπέτεια αυτογνωσίας.

H πρόταση επιλέχθηκε από το ΔΗΠΕΘΕΚ  με διακριτικό τίτλο "Moving Corfu" κατόπιν ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή ιδεών και προτάσεων φορέων/ επιχειρήσεων στα πλαίσια υλοποίησηςτου WP 4.2. του εν λόγω προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του έργου που έχει ενταχθεί στα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2007 -2013 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους.

Της δημιουργικής ομάδας, που θα αναλάβει για πρώτη φορά να αποτυπώσει την Κέρκυρα σε animation, ηγείται σκηνοθετικά η βραβευμένη animator Έφη Παππά, μεταπτυχιακή απόφοιτη της φημισμένης σχολής National Film and Television School (NFTS, Λονδίνο), κάτοχος υποτροφίας Ιδρύματος Ωνάση. Η ταινία της My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη, 2014) κατέκτησε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και το Norman McLaren Award, καθώς και το βραβείο καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4.

Στο πλευρό της βρίσκεται μια καλλιτεχνικά άρτια Ελληνο-Βρετανική ομάδα αποτελούμενη από τους, Κατερίνα Γιαννάκου (σεναριογράφο),  Adrian Peckitt (διευθυντή φωτογραφίας), David Pearce (συνθέτη), Ίριδα Ζιόγκα (μοντάζ). Το σύνολο των υπολοίπων συντελεστών της ταινίας πρόκειται να ανακοινώνεται σταδιακά.

Την επιστημονική τεκμηρίωση εικαστικής αποτύπωσης αλλά και τη συγγραφή συνοδευτικού εκπαιδευτικού οδηγού έχει αναλάβει η Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης (Παράρτημα Κέρκυρας).

Η ταινία θα γυριστεί με την τεχνική της ροτοσκόπησης (κινηματογραφικά γυρίσματα με ηθοποιούς) τον Μάιο του 2015 στην Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού και animation μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων και τεχνικών.

ΣΥΝΟΨΗ

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

“ Ο Ερρίκος είναι νέος, ωραίος, Κερκυραίος και βιρτουόζος του φλερτ. Οι αδυναμίες είναι ανθρώπινες, είπαν κάποιοι. Τι γίνεται όμως όταν τα λάθη του παρελθόντος σε στοιχειώνουν με τρόπο τέτοιο που να αφοπλίζουν όλη σου την ύπαρξη;
Ένα ταξίδι στο κυνήγι της αυτογνωσίας, ένας μουσικός που δεν μπορεί να βγάλει νότα, ένας πληγωμένος έρωτας, μια επικριτική κοινωνία.
Συμβουλάτορας του γίνεται η ίδια η Κέρκυρα σε μια περιπέτεια που, με αφετηρία τον έρωτα, σαρώνει τον χρόνο και την ιστορία. Πώς θα καταφέρει ο ήρωας να αποδράσει από τον δικό του, προσωπικό λαβύρινθο;”

Συντελεστές

Έφη Παππά, σκηνοθέτρια της ταινίας & παράστασης
Website:http://www.effiepappa.co.uk

Βασίλης Κρουστάλλης
, παραγωγός
Website: https://independent.academia.edu/VassilisKroustallis, http://www.zippyframes.com

Μαρίνα Παπασωτηρίου, εικαστική σύμβουλος, σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων

Ίριδα Ζιόγκα, μοντάζ

Κατερίνα Γιαννάκου, σεναριογράφος

Adrian Peckitt, διευθυντής φωτογραφίας
Website: http://adrianpeckitt.co.uk
Imdb: http://www.imdb.com/name/nm3606960/?ref_=fn_al_nm_1

David Pearce
, συνθέτης
Website: http://www.davidpearcemusic.co.uk
Imdb: http://www.imdb.com/name/nm5960000/?ref_=fn_nm_nm_9

Great Events, προώθηση ταινίας και marketing
Website:http://www.greatevents.gr

Δείτε εδώ τα βιογραφικά των συντελεστών

 

Η θεατρική παράσταση θα αποτελεί ένα συνδυασμό βιντεοπροβολής και επί σκηνής παράστασης ηθοποιών και μουσικών, ενώ η ημερομηνία της θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

Η κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για την έναρξη του Be there! Corfu Animation Festival 5, στις 15 Οκτωβρίου 2015.


Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here What's New in 1.5 The News Θεατρική παράσταση & ταινία animation με θέμα την Κέρκυρα