betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Ο Τόπος του φεστιβάλ

  • PDF

altΈκταση: 591 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Πληθυσμός: 120.000
Γλώσσα: Ελληνικά
Νόμισμα: ΕΥΡΩ

 

Κέρκυρα

Το Νησί της Κέρκυρας (Kerkyra, Corfu) ανήκει στο σύμπλεγμα των Επτανήσων, στη δυτική πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα πρωταρχικά θέρετρα διακοπών στον κόσμο λόγω του ήπιου κλίματος, της γεωγραφικής θέσης, των θαυμάσιων περιοχών, της έξοχης φυσικής ομορφιάς και της καταπληκτικής αρχιτεκτονικής του.
Το νησί της Κέρκυρας εκπροσωπεί τους μύθους και τα γεγονότα, που στιγμάτισαν την ιστορία του. Οι ευρωπαϊκές επιρροές είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά, δίνοντας στην πόλη έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Το ταξίδι στην Κέρκυρα μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα με αεροπλάνο, με καράβι, με γιότ και με το αυτοκίνητο.

Ο επισκέπτης, που θα περιπλανηθεί στην πόλη της Κέρκυρας, θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την «προίκα» που η φύση και ο άνθρωπος έδωσαν στην Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα προσφέρει μια διαφυγή σε μια έξοχη ηρεμία φυσικής ομορφιάς, καθώς επίσης και στα ενδιαφέροντα μνημεία της ιστορίας και της τέχνης, της θαυμάσιας ενετικής αρχιτεκτονικής, των γραφικών χωριών και ενός μεγάλου κοσμοπολίτικου τρόπου της ζωής.

Εδώ όπου η Ευρώπη συναντά την Ελλάδα και η φύση αβίαστα διαχέει κατά εκατοντάδες τις  σκιές του πράσινου και του μπλέ, ο Κερκυραϊκός πολιτισμός αναπτύχθηκε με σημαντικές ιδιαιτερότητες που τον έκαναν να ξεχωρίζει.

ΚΙΝ/ΦΟΣ ΟΡΦΕΑΣ


Ο κεντρικός κιν/φος της Κέρκυρας, έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Έχει χωρητικότητα 800 θέσεων, και περιλαμβάνει φουαγιέ και μπαρ. Φιλοξενεί  προβολές ταινιών και την τελετή έναρξης.

ΙΟΝΙΟΣ BΟΥΛΗ


Η Ιόνιος Βουλή βρίσκεται στην οδό Μουστοξύδη, στο δρόμο που παλιότερα ήταν γνωστός ως Πλατύ Καντούνι. Στέγαζε τις συνεδριάσεις της βουλής της Επτανήσου από το 1849 έως και το 1863. Θα φιλοξενήσει την τελετή λήξης του φεστιβάλ.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ


Το ΠΟΛΥΤΕΧΝO στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο βιοτεχνικό κτίριο το οποίο και αποκαταστάθηκε πλήρως για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, διατηρώντας την ονομασία του θεάτρου που λειτουργούσε εκεί τα τελευταία χρόνια. Περιλαμβάνει έναν πολυμορφικό χώρο, café, και βιβλιοθήκη προσανατολισμένη σε καλλιτεχνικά έντυπα και περιοδικά.Στο Πολύτεχνο θα προβληθούν ταινίες του φοιτητικού διαγωνιστικού τμήματος, σεμινάρια και workshops.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στεγάζεται στους Αγγλικούς Στρατώνες, στο Παλαιό Φρούριο. Δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα από το 1800, ενώ διαθέτει στην κατοχή της βιβλία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Διαθέτει 13.000 μέλη, και κέντρο πληροφόρησης άρτια εξοπλισμένο. Θα φιλοξενήσει την επιστημονική ανοιχτή συζήτηση "To animation στον 21ο αιώνα: Είναι παντού!" το Σάββατο 6 Απριλίου

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ο τόπος του φεστιβάλ