betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Διαγωνιστικό μεγάλου μήκους

  • PDF
bethere2017-poster-Web456x3244 ταινίες μεγάλου μήκους στο διαγωνιστικό τμήμα του Be there! 2017.Άνταμα, Simon Rouby (FRANCE 2015, 85')

adama-1-web2D computer animation, 3D computer animation.

Έτος 1916. Ο 12χρονος Άνταμα ζει σε ένα μακρινό χωριό της Δυτικής Αφρικής. Πέρα από τους βράχους βρίσκεται ο Κόσμος του Ανέμου, όπου βασιλεύουν οι Νασσάρας. Ένα βράδυ ο Σάμπα, ο μεγάλος του αδελφός, εξαφανίζεται. Αψηφώντας τους γηραιότερους του χωριού, ο Άνταμα αποφασίζει να τον αναζητήσει. Με σταθερή αποφασιστικότητα σαν ενήλικου παιδιού, ξεκινά μια αναζήτηση που θα τον πάει πέρα από τη θάλασσα, στο βορρά, στο προσκήνιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. (Για κοινό άνω των 8 ετών. Από την AFCAE Jeune Public).

Credits


Producer: Philippe Aigle & Séverine Lathuillière (Naïa Productions)
Screenplay: Julien Lilti & Simon Rouby (with the collaboration of Bénédicte Galup)
Storyboard: Simon Rouby
Animation: Gregory Naud
Music: Pablo Pico
Editor:Jean Baptiste Alazrd

CV


Ο Simon Rouby γεννήθηκε το 1980 στη Λυόν της Γαλλίας, και πήρε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα πριν από 10 χρόνια, ως καλλιτέχνης γκράφιτι. Κατόπιν προσπέλασε άλλα καλλιτεχνικά μέσα, όπως την ζωγραφική και την γλυπτική. Έχοντας το παραπάνω υπόβαθρο σπούδασε σκηνοθεσία κιν/φου, πρώτα στην σχολή Gobelins (Παρίσι) και μετά στη σχολή CalArts (Λος Άντζελες). Οι δύο φοιτητικές του ταινίες Blind Spot και Le Présage έχουν προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ: φεστιβάλ Καννών, Clermont-Ferrand, San Diego, Ottawa International Animation Festival, Taiwan και αλλού.

Χωρίς να περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, διεξάγει από τότε έρευνα στο πεδίο της κινούμενης εικόνας και του αφηγηματικού δυναμικού της. Η τελευταία του μικρού μήκους ταινία La Marche (2010) ήταν παραγωγή της Naïa Productions, η οποία ανέλαβε και την παραγωγή της ταινίας μεγάλου μήκους animation Adama.

Μπάρκλεϊ, Li-Wei CHIU (TAIWAN 2016, 87')

barkley-web2D computer animation, 3D Computer animation.

Ο Φίντο βρέθηκε σε μια πόλη ζώων, όπου γνώρισε τον Μπάρκλεϊ και άλλους ανθρώπους, φίλους των ζώων. Ο Φίντο ανακαλύπτει τυχαία ότι η πόλη των ζώων κυβερνάται από έναν μάγο, γνωστό ως "Θεό" που παριστάνει ότι έχει άπειρες υπερφυσικές δυνάμεις. Χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά κόλπα, ο "Θεός" έπεισε όλα τα ζώα να τον λατρεύουν αδιαμφισβήτητα. Ο Φίντο και ο Μπάρκλεϊ είναι αποφασισμένοι να ξεσκεπάσουν αυτό που στην πραγματικότητα είναι ο "Θεός", ένας απατεώνας και κατόπιν να βρουν τον δρόμο για το γυρισμό.

Credits


Producer: Li-Wei Chiu (Studio2animationlab) /Lu, Pao-Lin / Chang Yi Sung / Lu,  Ming-Hung
Storyboard: Yu-Hsuan Chung / Chen, Tsung-Liang / Chen, Jian-Hong / Guo, Min-Xiang /Hsieh, Ying-Ying
Artistic direction: Che-Hao Lin
Animation: Wei-Lun Feng
Music:Yao-Jen Tsai
Editing: Li-Wei Chiu

CV


Ο σκηνοθέτης ταινιών animation Li-Wei Chiu αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ταϊβάν (Κίνα) και πήρε το διδακτορικό του από την Ακαδημία Κιν/φου του Πεκίνου. Το 2003 ήταν ερευνητής ανώτερης βαθμίδας στο Hollywood, και προσκλήθηκε να μιλήσει στο συνέδριο για το ψηφιακό animtion FMX (Γερμανία) το 2011. Εργάζεται ως σκηνοθέης στο studio2animationlab. Ο Li-Wei Chiu είναι δημιουργός και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση πολλών ταινιών animation και έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Ανάμεσα σ' αυτά: China International Cartoon & Animation Festival (2011), Seoul International Cartoon and Animation Festival (Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής), 2010 & 2012 &2015 Golden Bell Awards (Καλύτερο πρόγραμμα animation / Πρόγραμμα ψηφιακού περιεχομένου),41th Golden Horse Award (Καλύτερα οπτικά εφέ), 44th Golden Horse Award (Καλύτη ταινία μικρού μήκους) , 2003 & 2008 Golden Harvest Award (Καλύτερη ταινία animation), Taipei Film Festival (Μέγα Βραβείο), Abu Dhabi International Environmental Film Festival, Polish Film Festival (Βραβείο καλύτερης ταινίας animation). Οι ταινίες του έχουν συμπεριληφθεί σε διαγωνιστικά προγράμματα φεστιβάλ στην Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις του εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας (Πεκίνο) και στο Flushing Council on Cultural and the Arts (Νέα Υόρκη).

Ο ληστής Κουκαράτσα, Juan Alonso & Hector Pisa (SPAIN 2015, 74' 04")

the-bandit-cucarachaΚούκλες

Είναι η ιστορία της ζωής και των κατορθωμάτων του Μαριάνο Γκαβίν γνωστού ως «ο Ληστής Κουκαράτσα». Η ζωή του άλλαξε δραματικά και για πάντα εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου γεγονότος με έναν από τους «φίλους» του. Διωκόμενος από την Πολιτοφυλακή, ο Κουκαράτσα αναγκάστηκε να γίνει ληστής και να κρύβεται στα πιο απόμερα και παρθένα μέρη στην περιοχή Μονέγρος προκειμένου να παραμείνει ζωντανός. Ο Μαριάνο και η συμμορία του ληστεύουν, στήνουν ενέδρες και κάνουν εξεγέρσεις για να κλέβουν τους πλούσιους για να δίνουν στους φτωχούς. Σιγά σιγά, η συμμορία του γίνεται η πιο ισχυρή και τα κατορθώματά τους πασίγνωστα. Έτσι, η Πολιτοφυλακή αναλαμβάνει η ίδια να πιάσει τον ληστή Κουκαράτσα.

Credits


Producer: Juan Alonso (The Second Man Productions) & Aragón TV
Screenplay: Héctor Pisa & Juan Alonso
Storyboard: Héctor Pisa
Artistic direction: Manuel de Miguel
Animation: Jose Ricarte, Daniel Pardo, Rubén Pisa, Mario Alonso & David Moyano
Music: Alberto Navas, Lurte, Pepín Banzo, Trivium Klezmer, El Verbo Odiado, David
Sausan, Jesús Prieto "Pitti", The skulls, Lucca, Aitor Laviña, Dulzaineros del Bajo
Aragón & Los Pipelines
Editing: Héctor Pisa
Special effects: José Ricarte.
Sound production: Aitor Laviña.

CV


Juan Alonso (21 Ιουλίου 1982). Το 2007 συνεργάστηκε με τον παραγωγό Héctor Pisa και συν-σκηνοθέτησαν το μουσικό βίντεο "Grita" της τοπικής μπάντας Ciudad de Lobos. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, υπήρξε εκ νέου συνεργασία στο μουσικό βίντεο του συγκροτήματος Plasma (τίτλος: Septiembre también llora) και το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο καλύτερης απήχησης στα μουσικά βραβεία της Αραγονίας στην Καταλονία το 2009). Επιπλέον, συν-σκηνοθέτησε, μαζί με τον παραγωγό David Fernández, το μουσικό ντοκυμαντέρ "Redacciones Personales". Στα τέλη του 2010 άρχισε να γράφει το σενάριο για την μεγάλου μήκους ταινία animation με κούκλες Ο ληστής Κουκαράτσα, μαζί με τον Héctor Pisa, ενώ αργότερα συν-σκηνοθέτησε την ταινία.

Héctor Pisa (19 Οκτωβρίου 1983). Από παιδί ξεχώριζε για το ταλέντο του στο σχέδιο και την ζωγραφική. Κέρδισε το πρώτο του βραβείο (σχεδιασμός αφίσας) όταν ήταν 14 ετών, κι αμέσως αργότερα το πρώτο του βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης. Τα παραπάνω τον εμψύχωσαν να αρχίσει καλλιτεχνικές σπουδές και να τελειώσει ως Ανώτερος Τεχνικός σε Γραφικά Διαφήμισης. Από τότε εργάζεται ως γραφίστας και μάνατζερ σε εργαστήριο και στούντιο γραφιστικής στην πόλη Huesca, και ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης (ανάμεσα σε άλλα) σε γραφιστική, διακόσμηση τοίχων, εικονογράφηση και animation.

Ψυχοναύτες, τα λησμονημένα παιδιά, Pedro Rivero & Alberto Vázquez (SPAIN 2015, 75')

psiconautas-1-web2D computer animation

Ο Μπέρντμποϊ και η Ντίνκι είναι δυο έφηβοι που αποφάσισαν να το σκάσουν από ένα ρημαγμένο νησί εξαιτίας της οικολογικής καταστροφής: ο Μπέρντμποϊ με το να αποκοπεί από τον κόσμο και η Ντίνκι με το να σχεδιάσει ένα επικίνδυνο ταξίδι με την ελπίδα ότι ο Μπέρντμποϊ θα την ακολουθήσει.

Credits


Producers: Carlos Juárez, Farruco Castromán, Luis Tosar (Zircozine Animation, Basque Films)
Co-producers: Pedro Rivero, César Rodríguez, Iñigo P. Tabernero
Screenplay: Alberto Vázquez, Pedro Rivero (based on the graphic novel "Psiconautas" by Alberto Vázquez)
Storyboard-Aristic direction: Alberto Vázquez
Animation director: Khris Cembe
Music: Aranzazu Calleja
Editor: Ivan Miñambres

CV


Pedro Rivero: Παραγωγός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Πρόεδρος της Ένωσης Βάσκων Σεναριογράφων 2002-2008. Σεναριογράφος αρκετών τηλεοπτικών σειρών animation, καθώς και της ταινίας μεγάλου μήκους "Goomer" (Βραβείο Goya για καλύτερη ταινία animation μεγάλου μήκους 1999). Παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας "Ψυχοναύτες, τα λησμονημένα παιδιά" (2015), της ταινίας "La Crisis Carnívora" (2007)", της πρώτης κιν/κής ταινίας μεγάλου μήκους σε Flash animation, και της ταινίας animation μικρού μήκους "Birdboy" (βραβείο Goya για καλύτερη ισπανική ταινία μικρού μήκους το 2012, στην βραχεία λίστα για τα βραβεία της Ακαδημίας Κιν/φου [Όσκαρ] και επιλεγμένη σε πάνω από 200 κινηματογραφικά φεστιβάλ. Συγγραφέας θεατρικών έργων και κόμικς.

Alberto Vázquez: Σκηνοθέτης ταινιών animation, εικονογράφος και συγγραφέας κόμικς. Τα βιβλία και τα κόμικς έχουν κυκλοφορήσει σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βραζιλία και Κορέα. Ως εικονογράφος σε έντυπα έχει δημοσιεύσει τακτικά σε περιοδικά και εφημερίδες όπως El Pais, La La Voz de Galicia, Vanity Fair, Communication Arts και Boston Globe magazine.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει (μαζί με τον Pedro Rivero) την ταινία animation μικρού μήκους Birdboy, Unicord Blood και Decorado, βασισμένο στα δικά του βιβλία κόμικς. Η δουλειά του έχει προταθεί ως τώρα 5 φορές για τα Ισπανικά βραβεία Goya, κερδίζοντας το βραβείο το 2012 (καλύτερη ταινία μικρού μήκους animation) και το 2017 (για την ταινία Ψυχοναύτες). Έχει κερδίσει πάνω από 100 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στο Annecy, το Chicago, Silver Meliés or Expotoon, και οι ταινίες του έχουν επίσης προβληθεί στις Κάννες, Τορόντο, Κλερμόν-Φεράν, Animafest (Ζάγκρεμπ) και το φεστιβάλ του Slamdance. Η ταινία Ψυχοναύτες βασίζεται σε ομώνυμο δικό του βιβλίο κόμικς.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Διαγωνιστικό μεγάλου μήκους