betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Λίγα λόγια για το Bethere!

  • PDF

Το Be there! Corfu Animation Festival είναι το διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, αποτελεί σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, ήδη από την πρώτη έκδοσή του τον Απρίλιο του 2011.

Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά και κοινότυπα οριστεί ως παιδική τέχνη ή απλώς τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Ωστόσο, η τέχνη του animation κυρίως απευθύνεται σε όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά.

Οι πρόσφατες επιτυχίες και η καλλιτεχνική αναγνώριση ταινιών όπως η Περσέπολις (Persepolis), το Τρίο της Μπελβίλ (The Triplets of Belleville) και το Ψηλά στον Ουρανό (Up) μάς έδωσαν την ώθηση να επιδιώξουμε με φαντασία, αλλά και με επιμελημένη προσοχή στις λεπτομέρειες, το στόχο του φεστιβάλ.

Οι ταινίες animation πάντοτε ξεδίπλωναν το αχαλίνωτο παιχνίδι της φαντασίας, είτε πρόκειται για γυρίσματα stop-motion με κούκλες, πηλό, είτε 2D/3D computer animation, είτε παραδοσιακά σχέδια με ζελατίνα, που μαγεύει και συνεπαίρνει τόσο τους οπαδούς των νέων τεχνολογιών όσο και τους απλούς θεατές, για τα έντονα συναισθήματα που οι εικόνες τους προκαλούν.

Το Be τhere! Corfu Animation Festival θέτει ως στόχο τον πλήρη και απόλυτο σεβασμό της καλλιτεχνικής προσπάθειας των δημιουργών, αντιμετωπίζει τις ταινίες animation με επαγγελματικά κριτήρια επιλογής και προβολής, και προσθέτει έναν παιδαγωγικό άξονα εργαστηρίων και προβολών, ώστε οι δράσεις του φεστιβάλ να προσεγγίζουν και να αφορούν εξίσου τα παιδιά, τους ενήλικες, τους επαγγελματίες και κοινό.

Το Be there! Corfu Animation Festival είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική, αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική. Περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του 3 διαγωνιστικά τμήματα ταινιών animation (μικρού μήκους φοιτητικές, μεγάλου μήκους), ρετροσπεκτίβες, συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, πανελλήνιες πρεμιέρες, masterclasses & workshops, και πρόγραμμα Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.

Για όσους και όσες δημιουργείτε και εκφράζεστε μέσα από ταινίες animation, αυτή είναι η ευκαιρία να υποβάλλετε την ταινία σας.

Mε σημείο αναφοράς τo πλούσιo καλλιτεχνικά νησί και την πόλη της Κέρκυρας, θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τη χαρά της εικόνας και την εμπειρία της συμμετοχής.

Be there!

Η οργανωτική ομάδα του Be there!

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Η αποστολή μας