betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

ARCHIVE 2015

Τα βραβεία του 5ου Be there!

  • PDF
bethere2015-poster-nosponsors-300dpi-600Όλοι οι  νικητές και νικήτριες του 5ου Be there! Corfu Animation Festival.

Περισσότερα...

Open Air: Πινόκιο

  • PDF
pinocchio1940Το αριστούργημα του Disney γιορτάζει τα 75 χρόνια του και έρχεται στην Κέρκυρα, σε μια ανοιχτή προβολή για όλους και όλες.

Περισσότερα...

Πανόραμα μεγ. μήκους: Ζοσό (Ευρώπη 7)

  • PDF
JOSSOT titre film-webΖοσό: Από τον Γκουστάβ στον Αµπντούλ Καρίµ, Marc Faye (FRANCE, 2014), 54’
2D computer animatiom

Το 1905, λίγο πριν την υπογραφή του νόµου περί του διαχωρισµού της Εκκλησίας και του Κράτους, ο Gustave Jossot, ένας ταλαντούχος, αντικοµφορµιστής, αντι-κληρικός και αντίθετος σε κάθε είδους εξουσία γελοιογράφος και δηµιουργός αφισών, ζωγράφισε µία από τις πρώτες πολιτικές αφίσες της Γαλλίας.

Όταν µετακόµισε στην Τυνησία το 1913 και ασπάστηκε τον Ισλαµισµό, για µία ακόµα φορά αψηφούσε τις απόψεις του καιρού του. Η ταινία ερευνά τον κόσµο του Jossot, στο Βορρά και το Νότο.

Ο Gustave Jossot ενέπνευσε τη νέα γενιά των Γάλλων γελοιογράφων: τη γενιά των Siné, Cabus, Charb, Honoré, Riss, Tignous, Besse, Lolmede, Luz, Willem, Catherine. Στα έργα της οµάδας των Charlie Hebdo, Siné Mensuel και Le canard enchainé υπήρχαν συχνά αναφορές στη δουλειά του.


Credits
Director: Marc Faye
Producer: Marc Faye and Christophe Camoirano
Storyboard: Marc Faye
Artistic Direction, Animation: Antoine Dufour
Music: Thomas Gallet
Sound: Agnès Szabo

Φεστιβάλ/Βραβεία |Awards
Escales Documentaires, La Rochelle; EDOC, Quito, Equator; FIFOG, Genève

O Animator τραγουδά: The Rains of Castamere

  • PDF
DIRECTOR Aristarchos Papadaniel-web-gotΕμπνεόμενος από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones του HBO των David Benioff και D. B. Weiss και τη σειρά μυθιστορημάτων A Song of Ice and Fire του συγγραφέα George R. R. Martin, ο σκηνοθέτης-animator Αρίσταρχος Παπαδανιήλ δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία με αφορμή το τραγούδι The Rains of Castamere του συνθέτη Ramin Djawadi που ακούγεται στη σειρά, λειτουργεί ως μια “δραματική χορογραφία αναχωρήσεων”.

Η ταινία έχει γίνει με την τεχνική του rotoscope animation, όπου η κίνηση των σχεδίων, προκύπτει μετά από επεξεργασία κινηματογραφημένου live action υλικού. Με τον τρόπο αυτό, ο δημιουργός της ταινίας, επέλεξε εμβληματικές σκηνές της σειράς δίνοντάς τους μια νέα κινηματογραφική “ανάγνωση” σε συνδυασμό με το ομώνυμο τραγούδι.

Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού, με μια μικρή αλλαγή σε δύο στίχουςμετατοπίζεται το ενδιαφέρον από τον περήφανο λόρδο του Castamere που η αναφορά στο πρόσωπό του λειτουργεί συμβολικά- στον νεαρό λόρδο, Tyrion και την καταστροφική σχέση με τον δυνάστη πατέρα του, Τywin.

O δημιουργός της ταινίας Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, εγκαινιάζει την νέα σειρά του Be there! Corfu Animation Festival, Animators Sing, και τραγουδά a cappella την δική του, βραβευμένη ταινία.


Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΑΡΧΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2015