betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Συνεργασία: Cartoon d'Or 2016

  • PDF
cartoon-logo-put-in-frontTo Be there! Corfu Animation Festival εξασφαλίζει μια μοναδική συνεργασία με το τον κορυφαίο Ευρωπαϊκό οργανισμό για το animation CARTOON.


Καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία animation μικρού μήκους

Το Cartoon d'Or αποτελεί το ετήσιο βραβείο για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή ταινία animation μικρού μήκους και χορηγείται από το CARTOON - the European Association of Animation Film με τη στήριξη του Creative Europe – MEDIA Programme, βραβεύοντας την καλύτερη των καλύτερων, αφού δυνατότητα συμμετοχής έχουν μόνο όσες ταινίες έχουν βραβευτεί από μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.

Μέσα από αυτή τη μικρή λίστα, μια κριτική επιτροπή ειδικών διεθνούς βεληνεκούς διαλέγει 5 φιναλίστ και τον νικητή. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο, το Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια του Cartoon Forum, το φόρουμ αρωγής και συνεργασίας τηλεοπτικών σειρών. Στόχος του βραβείου είναι να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ σκηνοθετών ταινιών μικρού μήκους και της βιομηχανίας, και να βοηθήσει ταλαντούχους καλλιτέχνες στη δημιουργία νέων πρότζεκτ.

Ξεκίνησε το 1991 και το πρώτο Cartoond'Or κέρδισε ο βρετανός σκηνοθέτης NickPark, άγνωστος τότε, για την ταινία του «CreaturesComforts». Ακολούθησαν κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως των SylvainChomet, Jacques-RémyGirerd, MarkBaker, MichaelDudokDeWit, JoannaQuinn και BenjaminRenner (www.cartoon-media.eu).

Υποψήφιες ταινίες

Ίδιος, Daniel Martínez Lara & Rafa Cano Méndez (SPAIN 2015, 8'01")

ALIKE 1Παραγωγή: Daniel Martinez Lara & La Fiesta P.C.

3D computer animation

Σε μια πολυάσχολη ζωή, ο Copi, είναι ο πατέρας που προσπαθεί να διδάξει στον γιο του Paste τον σωστό δρόμο. Ποιο είναι όμως.. το σωστό μονοπάτι;

Μηχανή, Sunit Parekh (DENMARK 2015, 19'03")

MACHINE 1Παραγωγή: Sunit Parekh

Stop-motion, 3D computer animation

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να διαχειριστεί την τραγωδία, ενώ ζει εν μέσω μαζικής ανοικοδόμησης ενός μικρού χωριού κοντά στη θάλασσα.

Περιφέρεια, David Coquard-Dassault (FRANCE 2015, 12'20")

PERIPHERIA 1Παραγωγή: Autour de Minuit & Schmuby Productions

2D computer animation, 3D computer animation

Ένα ταξίδι στην καρδιά μιας μεγάλης και εγκαταλελειμμένης εργατικής κατοικίας. Η ταινία περιγράφει ένα αστικό περιβάλλον που αργιεύει, μια σύγχρονη Πομπηία όπου ακούγεται το φύσημα του αέρα και τα σκυλιά περιφέρονται, ακολουθώντας τα ερείπια της ανθρώπινης ζωής.

Κάτω από τα δάχτυλά σου (Sous tes doigts), Marie-Christine Courtès(FRANCE 2014, 12'54")

UNDER-YOUR-FINGERS 1Παραγωγή: Vivement Lundi & Novanima

2D computer animation, Ροτοσκόπηση

Όταν πεθαίνει η γιαγιά της, η νεαρή Ευρω-ασιάτισσα ξαναζεί την ιστορία των γυναικών της οικογένειας από την αποικιοκρατικής Ινδοκίνας μέχρι την απομόνωση σε στρατόπεδο διαμετακομιδής.

O Γιουλ και το φίδι (Yùl et le Serpent), Gabriel Harel(FRANCE 2015, 13'11")

YUL-AND-THE-SNAKE 1Παραγωγή: Kazak Productions

2D computer animation

Ο Γιουλ είναι 13 ετών και πηγαίνει με τον αδερφό του Ντίνο να κλείσουν μια συμφωνία με τον Μάικ, έναν κακοποιό που συνοδεύεται από τον αργεντίνικο μολοσσό του. Όταν τα πράγματα στραβώνουν, εμφανίζεται ένα μυστήριο φίδι.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Συνεργασίες Συνεργασία: Cartoon d'Or 2016