ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Ο Vladimir Leschiov γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Daugavpils της Λετονίας. Φοίτησε στη σχολή καλών τεχνών J.Rozenthal στη Ρίγα το 1989. Από το 1991 έως το 1995 συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές και ατομικές καλλιτεχνικές εκθέσεις ανεξάρτητων καλλιτεχνών σε Λετονία και Ρωσία (ατομική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη το 1992). Εργάστηκε, ακόμη, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, σκηνοθέτης, σχεδιαστής και συμμετείχε καλλιτεχνικά σε τηλεοπτικές παραγωγές, και δημιούργησε αρκετές ταινίες animation για την τηλεόραση, μουσικά βίντεο και διαφημιστικές παραγωγές σε Λετονία και Ευρώπη. Έχει κερδίσει το Annual Latvian Music Records Association Award (Microphone Prize) για το Καλύτερο Μουσικό Βίντεο το 1998. Τη διετία 2001-2002 σπούδασε Animation στο ομώνυμο τμήμα του Konstfack University College of Arts, Crafts and Design στην πόλη Eksjö της Σουηδίας (με τη εποπεία του Πολωνού καθηγητή Piotr Dumala). Από το ξεκίνημα του με την ταινία Το γράμμα (The Letter, 2002), οι ταινίες του έχουν προβληθεί διεθνώς και έχει κερδίσει βραβεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ. Το έργο του Βίλα Αντρόποφ (συν-σκηνοθεσία με Kaspar Jancis, 2002) ήταν υποψήφιο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. Η νέα του ταινία Περιμένοντας το Νέο Έτος (2016) έκανε πρεμιέρα στο Annecy Int'l Film Festival, ενώ ακολουθούν ήδη κι άλλα φεστιβάλ.
Anja Šošić: Παραγωγός του studio Human Ark από το 2012. Αποφοίτησε από το πρόγραμμα Creative Producers της Σχολής κινηματογράφου Wajda της Βαρσοβίας. Σπούδασε σε Γερμανία, Κροατία και Ιταλία και έχει πτυχίο Πολιτισμικών σπουδών με ειδίκευση στον Κινηματογράφο και τα Μέσα. Έχει εργαστεί ως βοηθός παραγωγής σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις σε Γερμανία και Ελβετία πριν ενταχθεί στο δυναμικό της New Europe Film Sales, της μοναδικής αντιπροσωπείας πωλήσεων στην Πολωνία, το 2010. Έχει την θέση επιμελήτριας σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως για παράδειγμα στο Φεστιβάλ Ανατολικού-Ευρωπαϊκού κινηματογράφου Cottbus, όπου επιμελείται τον Youth Film Competition και το Fantoche στην Ελβετία, όπου επιμελήθηκε το Polish Focus Programme το 2015. Το 2014, ήταν ομιλήτρια στο World Animation Summit στο Λος Άντζελες. Έχει συν-ιδρύσει το Σωματείο Πολωνών παραγωγών Animation, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος της επιτροπής ανάδειξης υποψήφιου για την καλύτερη μεγάλου μήκους ταινία Animation στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.
Ο Πάνος Βλαγκόπουλος γεννήθηκε το 1961 και, μετά τις εγκύκλιες σπουδές στην Ευαγγελική Σχολή (Ν.) Σμύρνης, σπούδασε Νομικά και Mουσικολογία στη Βασιλεία και την Κέρκυρα. Διετέλεσε Υπεύθυνος Προσκτήσεων και υπεύθυνος της ψηφιακής έκδοσης Τετράδιο στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» από το 1995 έως το 2003. Από το 2003 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει μεταφράσει τη Σύγχρονη μουσική σκέψη του Pierre Boulez, τις Γλώσσες της τέχνης του Nelson Goodman, και το Φανταστικό μουσείο των μουσικών έργων της Lydia Goehr, και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γκρέτα Δενδρινού: Μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού. Αγαπά το κλασικό μπαλέτο, την ποπ μουσική και τον κινηματογράφο. Μαθαίνει αγγλικά και γαλλικά, παρακολουθεί μαθήματα χορού και συμμετέχει σε θεατρικό εργαστήρι. Τρελαίνεται να κάνει roller blades και πυτζάμα πάρτυ με τις φίλες της. Δεν τρελαίνεται για τα μαθηματικά.
Ερμίνα Μακρή: Μαθήτρια Ε' τάξης του 6ου Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας. Κάνει μαθήματα παραδοσιακών χορών, ενώ ασχολείται με την ιστιοπλοϊα και κολύμβηση, αλά και μαθήματα τσέλου.
Μυρτώ Ράδου: Είναι μαθήτρια της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας. Ξεκίνησε χορό στα 4 χρόνια της στην Σχολή Χορού Σωτήρη Μπουχάγιαρ. Της αρέσει η ζωγραφική, η αγγλική γλώσσα και η ιππασία. Η αγαπημένη της ταινία ειναι το Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας (2010).
Συντονίστρια
Χρύσα Πάντσιου: Γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας ως το 2013, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το 2016 δημιούργησε το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΥΜΕΛΗ .
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Ο Steven Woloshen γεννήθηκε στην πόλη Laval του Καναδά το 1960.Σε παραπάνω από 30 χρόνια πορείας του, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 50 βραβευμένες αφηρημένες ταινίες και χρόνο-εξαρτώμενες εγκαταστάσεις για φεστιβάλ, γκαλερί και μουσεία. Έχει λάβει δύο φορές υποψηφιότητα για το βραβείο του Γενικού Κυβερνήτη του Καναδά, του έχουν δοθεί πολυάριθμες επιχορηγήσεις για έρευνα και παραγωγή, και, προσφάτως, του απονεμήθηκε το René Jodoin lifetime achievement award για το 2016 καθώς και το Wiesbaden Lifetime Achievement Award για το 2015. Ο Woloshen είναι δάσκαλος, συντηρητής αρχείου ταινιών, animator, τεχνίτης και συγγραφέας δύο βιβλίων: Recipes for Reconstruction: The Cookbook for the Frugal Filmmaker (2010), ένα πρακτικό εγχειρίδιο για την αλλοίωση και ανανέωση του φιλμ, κι άλλες χειροποίητες, αναλογικές κινηματογραφικές τεχνικές, και το Scratch, Crackle & Pop! A Whole Grains Approach to Making Films without a Camera (2015). Με σύνθημα του το Scratchatopia, έχει φιλοξενηθεί σε ατομικές ρετροσπεκτίβες και έχει διδάξει τεχνικές χειροποίητης κινηματογράφησης σε σεμινάρια και μεταπτυχιακά μαθήματα σε Αργεντινή, Μαρόκο, ΗΠΑ, Σλοβενία, Αυστραλία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβακία, Πολωνία, Μεξικό καθώς και στον Καναδά.
Κατερίνα Γιαννάκου: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται σε Ελλάδα, Λονδίνο και Γαλλία ως σεναριογράφος, script consultant και υπεύθυνη development σεναρίων. Σύμβουλος Μυθοπλασίας του Alpha TV. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έπειτα πήρε MA σε Film and TV Studies με εξειδίκευση στο σενάριο από το National Film and Television School στο Λονδίνο. Δουλεύει ως σεναριογράφος στην τηλεόραση (Η λέξη που δε λες, Γοργόνες, Κούκλες κ.α.). Επίσης ως σεναριογράφος σε animation ταινίες στο Λονδίνο (μερικές από τις δουλειές της τα βραβευμένα My Stuffed Granny και Chhaya όπως επίσης και τα Nature's Way και το The Sea Tranced Isle. Συνεργάστηκε ως σεναριογράφος σε ταινίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Pedigree, The Earth Belongs to No One, Γάτα εξ Ουρανού κ.α.). Η θεατρική παράστασή της Over A Bridge παίχτηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο, ενώ το θεατρικό της Μια Κανονική Μέρα για δυο συνεχόμενες σεζόν στην Αθήνα αποσπώντας πολλά βραβεία. Δουλειές της έχουν συμπεριληφθεί τιμητικά στα BAFTA Stars of Tomorrow και έχουν βραβευθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων: Best animation στο Edinburgh Film Festival, Grand Award of the Jury at Festival International de Animación, Τιμητική διάκριση σεναρίου (Φεστιβάλ Δράμας), βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου (London Independent Film Festival, Montréal World Film Festival) PRIX SAKURA AWARD (Poitiers Film Festival).
Η Dominica Harrison είναι μία βραβευμένη καλλιτέχνιδα με ειδίκευση στο animation και στην χαρακτική.
Έχει λάβει εκπαίδευση στον κλάδο της παραδοσιακής τέχνης στη Μόσχα και έχει ζήσει και εργαστεί ως εσωτερική εικονογράφος για το ρωσικό περιοδικό ομογενών «PASSPORT», πριν μετακομίσει στο Ην. Βασίλειο για να το πτυχίο της πάνω στο Animation από το Κολλέγιο Τεχνών του Εδιμβούργου το 2016. Κατά τη διαμονή της στο Εδιμβούργο ολοκλήρωσε τις ταινίες της To and Fro (2015) και Illusions (2016). Αυτές οι δύο ταινίες της έγιναν με την τεχνική της μεταξοτυπίας και έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ animation και καλλιτεχνικές εκθέσεις σ' όλο τον κόσμο. Λίγο μετά την αποφοίτηση της, εργάστηκε ως animator και ζωγράφος στη μεγάλου μήκους animation ταινία Loving Vincent στην πόλη Gdansk. Το 2017 ολοκλήρωσε δυο residencies στα East London Printmakers (ELP) και Jealous Studio του Λονδίνου και ολοκλήρωσε μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο Displacement and Other Experiments (2017), βασισμένη στην εργασία της στο πλαίσιο του ELP. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λονδίνο και επεξεργάζεται μία μικρού μήκους animation ταινία για τον σκηνοθέτη Bill Thisdell. Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει να εργάζεται στη θέση τεχνικού animation στο London College of Communication.