betherefest.gr

GreekEnglish (United Kingdom)

Συνεργασία: Royal College of Art (UK)

  • PDF
rca-logoΤο πρόγραμμα M.A. in Animation του Royal College of Art (London, UK), παρουσιάζεται από τον καθηγητή Joe King στο 6ο Be there!
Mε τρεις κατευθύνσεις (Documentary Animation, Narrative Animation, Experimental Animation), το πρόγραμμα M.A. του RCA είναι από τα πιο φημισμένα διεθνώς, με τους αποφοίτους του να κερδίζουν βραβείο Oscar (Suzie Templeton, Peter and the Wolf ,2006), υποψηφιότητες και νίκες στα βρετανικά βραβεία BAFTA My Dad [2014], Marcus Armitage, I'm Fine Thanks, Eamonn O'Neill [2011]), και πολλές αντίστοιχες διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ animation.

O καθηγητής του RCA, Joe King, ετοίμασε  και θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ ένα πρόγραμμα ταινιών animation ειδικά για την 6η έκδοση του Be there! Corfu Animation Festival, που αρχίζουν από τις ημέρες του αναλογικού animation ως τις μεικτές τεχνικές των ημερών μας.

Ταχύτητα, Karolina Glusiec (2012, 6')

VELOCITYΠάντα πίστευα ότι διέθετα τέλεια μνήμη. Ήθελα να σου δείξω αυτά τα σχέδια.


Ο μπαμπάς μου, Marcus Armitage (2014, 5'50")

my-dadΜια ταινία μικρού μήκους που περιγράφει την επιρροή ενός μπαμπά σ' ένα νέο αγόρι. Ο επικριτικός του χαρακτήρας, σε συνδυασμό με την αγάπη του αγοριού για το μπαμπά του, αποδεικνύεται τόσο τοξικός που απωθεί έναν κόσμο ευκαιριών και εμπειριών.


Ο χρόνος τελειώνει, Marc Reisbig (2007, 6' 35")

time-is-running-outΈνας μικρός κόσμος έχει πρόβλημα. Η ταινία εξερευνεί την αντίδραση των κατοίκων στο επερχόμενο τέλος. Ένας άνδρας προσπαθεί να εμποδίσει το αναπόφευκτο.

Ορμή, Jan Otto Ertesvåg (1997, 1')


surgeΜάζα: αφηρημένη βαρύτητα.


Τι φως προβάλλει από το παράθυρο, Sarah Wickens (2009, 4' 15")


what-lightΤο φως του ήλιου διεισδύει από το παράθυρο ενός δωματίου, απελευθερώνεται και παίρνει νέες μορφές καθώς περιπλανιέται στο δωμάτιο.Λεμονιά, Joana Silva (2016, 4' 40")

LimoeiroΗ ταινία αφορά έναν φανταστικό χαρακτήρα του οποίου το σώμα αποτελείται από αναμνήσεις σφηνωμένες σ' ένα εγκαταλελειμμένο χώρο.Ηλιοθεραπεία με καταιγίδα, Alice Dunseath (2014, 6')


YCSITSΧώρος, μορφές, χρώματα και ήχοι συμβολίζουν ένα γνώριμο κόσμο. Διαμορφώνουμε όσο διαμορφωνόμαστε; Είναι τα νέα ξεκινήματα αρκετά να σταματήσουν το συνηθισμένο;Η έκρηξη είναι ζωή, Jesse Collett (2014, 6')


BoomIsLifeΠεριπλανώμενος, Αναρωτώμενος.

Ψαρο-ύλη, David Prosser (2010, 7' 25")


matterΈνας σαστισμένος ψαράς έρχεται σε επαφή με ένα κομμάτι απομακρυσμένης ύλης.
Τύπος 101, Ian Gouldstone (2005, 8' 30")


guy101 HSHΈνας άνδρας ακούει μια ιστορία για κάποιον που κάνει ωτοστόπ από την άλλη πλευρά του ίντερνετ.
Είμαι καλά, ευχαριστώ, Eamonn O'Neill (2011, 4' 30")


i-m-fine-thanksΕίσαι ΟΚ;

Loop Ring Chop Drink, Nicolas Menard (2014, 9' 45")


lrcdΟι αδιάφορες ιστορίες ενός πληγωμένου άνδρα, ενός εθισμένου στο online τζόγο, ενός αλκοολικού κλεπτομανή και ενός νευρικού μοναχικού τύπου που ζουν στην ίδια πολυκατοικία.Στο μεταξύ, Stephen McNally (2014, 5' 15")


meanwhileΜια 5λεπτη animation ταινία μικρού μήκους που αναμειγνύει τις 3D και 2D ζωγραφικές τεχνικές. Ταυτόχρονα ακολουθεί 4 χαρακτήρες που διασχίζουν την πόλη, ο καθένας χαμένος στο δικό του ξεχωριστό κόσμο, εγκλωβισμένος στις δικές του αναμνήσεις, λάθη και απογοητεύσεις. Στο μεταξύ γίνεται χρήση έντονων χρωματιστών σχεδίων και αποσπασμάτων αφήγησης που εξετάσουν τον αστικό συντηρητισμό.

Ο κ. Μάντιλα, Rory Waudby-Tolley (2015, 8' 36")

mr-madila«Τα πάντα είναι σχεδόν το τίποτα. Κοίτα πιο προσεκτικά και θα μπορέσεις να δεις όλα τα μικρά διάσπαρτα κομματάκια και όλα τα κενά μεταξύ τους».

Η ταινία κ. Μάντιλα ή Το χρώμα του Τίποτα τεκμηριώνουν μια σειρά συζητήσεων μεταξύ του κινηματογραφιστή και ενός ταλαντούχου πνευματικού θεραπευτή, που ερευνά την εσωτερική λογική, τη δομή του σύμπαντος και την φύση της πραγματικότητας αυτή καθ' αυτή μέσα από την ιερή τέχνη του animation. Oooooooh.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ BE THERE!

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Παραγωγή φεστιβάλ: ANIMATE CORFU

Διοργάνωση εκδήλωσης: Great Events

Logo: Tomek

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Επικοινωνήστε με το φεστιβάλ:
info [at] betherefest.gr


Δείτε την ομάδα του φεστιβάλ
:


You are here ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Συνεργασίες Συνεργασία: Royal College of Art (UK)