Χρηματοδότηση από την ΕΡΤ για την νέα ταινία της Έφης Παππά

  • PDF
There are no translations available.

theatrical-poster-no-title-cropped-600Η νέα ταινία animation της Έφης Παππά που αναφέρεται στην Κέρκυρα, λαμβάνει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή της από το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της ΕΡΤ.

Η ταινία  To Νησί που Μάγεψε η Θάλασσα ξεκίνησε αρχικά ως πρότζεκτ με τον τίτλο Moving Corfu,  και ολοκληρώθηκε (σε πειραματική μορφή) το 2015 ως παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας  (πρόγραμμα: Ι.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy) και Be there! Corfu Animation Festival. Η ταινία animation μικρού μήκους εμπνέεται από τον πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μέσα από μια περιπέτεια αυτογνωσίας.

Στη νέα της μορφή, η ταινία θα επεκτείνει την αρχική ιδέα μέσω της τεχνικής της ροτοσκόπησης (γυρίσματα με ηθοποιούς και στη συνέχεια animation). Σκηνοθέτρια η Έφη Παππά, υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, και βραβευμένη για την μικρού μήκους ταινία της My Stuffed Granny (2014).

Η ταινία με κούκλες για την ελληνική κρίση και οικογένεια βραβεύτηκε με 20 βραβεία σε και συμμετείχε σε περισσότερα από 200 διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει εργαστεί με διαφημιστικές ταινίες στις εταιρείες “La Perla”, Cartè D’Or, Mc Donalds, The Laughing Cow.
sea-tranced-isle-still1-

Στο πλευρό της βραβευμένης Έφης Παππά βρίσκεται μια καλλιτεχνικά άρτια ομάδα αποτελούμενη από καλλιτέχνες από 4 χώρες (Ελλάδα – Μ. Βρετανία – Τσεχία - Σλοβακία): Adrian Peckitt (διευθυντή φωτογραφίας), Κατερίνα Γιαννάκου (σεναριογράφο), David Pearce (συνθέτη), Ίριδα Ζιόγκα (μοντάζ),Veronika Čačová, Zuzana Brachaczková (animation).

Τους κεντρικούς ρόλους στην ταινία animation ‘Το νησί που μάγεψε η θάλασσα’ υποδύονται οι Χριστόδουλος Κωτσίνας, Ιλεάνα Χανδρινού, Λία Κολυτά, Αναστασία Τζιλιάνου και Αλεξάνδρα Παγιατάκη, τους οποίους συνεπικουρούν φιλικά αρκετοί Κερκυραίοι

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Ερρίκος είναι ένας όμορφος νέος Κερκυραίος και βιρτουόζος του φλερτ, παρά τη μακρόχρονη σχέση του με τη Βενετία. Όταν εκείνη του λέει ότι δεν μπορούν πλέον να είναι μαζί, έχει δύο επιλογές: να αντιμετωπίσει τους φόβους του που τον αποτρέπουν από την αφοσίωση και τη δέσμευση ή να συνεχίσει τη ζωή ενός Casanova.

Κι ενώ ο Ερρίκος τρομάζει από τα προσωπικά του διλήμματα, το νησί της Κέρκυρας θα τον τραβήξει περαιτέρω σε μια περιπέτεια και ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, χωρίς έλεος και με πολλά παράξενα ερωτήματα.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο για τον νεαρό μουσικό, ο οποίος δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ξεφύγει από τον λαβύρινθο που ο ίδιος έχτισε.


H ταινία χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων της ΕΡΤ (‘ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης’) με το ποσό των 25,000 ευρώ. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Animate Corfu / Scheriaa Productions. Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται μέσα στο 2018

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

CREDITS

Festival Production: ANIMATE CORFU

Event Organization: Great Events

Logo:Tomek

FRIENDLY LINKS

  • Zippyframes.com
  • Crossbow.gr
  • Motivar.io

CONTACT

Contact the festival:

info [at] betherefest.gr

Learn about the festival team

You are here: What's New in 1.5 The News Χρηματοδότηση από την ΕΡΤ για την νέα ταινία της Έφης Παππά